torstai 13. syyskuuta 2018

Etusivu


Osuuskunta PPT 
- millaista osaamistamme voisimme tarjota sinulle?

Osuuskunta PPT:ssä on usean alan ammattilaisia sinua ja sinun palvelutarpeitasi varten. Tarjoamme usean alan palveluja, kuten ammattimaisia kirvesmiespalveluja, kierrätettyjä lahja- ja käyttötavaroita, taloushallinnon palveluja sekä valokuvausta ja markkinointiviestintää.  

Osuuskunta huolehtii puolestasi kaikki työnantajavelvoitteet, joten yhteistyö osuuskuntalaistemme kanssa on sinulle helppoa. Käyttämistäsi palveluista seuraa aina selkeä, etukäteen sovittu lasku, kun taas me osuuskunnassa hoidamme kaikki lakisääteiset velvoitteet sopimuksen mukaisesti. 

Osuuskunta PPT tarjoaa mm. seuraavia palveluja:

Kirjanpito- ja taloushallintopalveluja
Kirvesmies-, remontti- ja rakentamispalveluja
Lahja- ja käyttötavaroiden valmistusta kierrätetyistä materiaaleista (Niinuska.fi
Valokuvausta ja yritysviestintää (Foodion.fi
Mikroyritysten konsultointipalveluja
Perinne- ja luontaishoitoja ja metsäkylpyjä (Sateenkaarenpuu.com)
GreenCare- palveluita
Joogaa 
Luontoretkiä, elämyksiä ja luontoyhteyttä 
Hemmottelua, rentoutumista ja löylyjä
Hiljentymistä, sielun hoivaa ja välittämistä 
Perinteistä maaseutumatkailua
 ... ja paljon muutaOsuuskunta tarjoaa monta etua verrattuna yrittäjyyteen 

Osuuskunnassamme sinä olet aina palkansaaja. Yrittäjällä on enemmän kuluja kuin palkansaajalla, joista tärkein on YEL eli yrittäjän eläkevakuutusmaksu.

YEL-vakuutusmaksua maksetaan tulojen mukaan. Päätoimisille yrittäjälle suositellaan, että hän maksaisi YEL-maksua vähintään 20 000 - 30 000 euron työtulon mukaan. Se tekee vajaat 5000 euroa vuodessa eli noin 400 euroa kuukaudessa. Vertailtaessa eri yritysmuotoja kannattaa muistaa, että ainoastaan osakeyhtiöissä ja osuuskunnissa yrityksen lainat kirjataan yhtiön nimiin, sillä useinkaan yrittäjä ei saa lainaa takaamatta omaisuuttaan. 

Toiminimiyrittäjät vastaavat toiminnastaan omalla omaisuudellaan. Riskinottoa on harkittava tästä syystä aina kun palkkaa työntekijän, tekee investointeja jne. Siten Tmi on erittäin vaativa yritysmuoto;  sinun ei edes tarvitse palkata ketään, kun verovelkaa voi alkaa muodostua veroista, lakisääteisistä vakuutuksista (mm. YEL), jotka tulevat maksettavaksi minimimäärällä, vaikka tuloja ei olisi yhtään. Moni toiminimiyrittäjä on joutunut konkurssiin em. seikkojen vuoksi, ja lisäksi velkavankeus on tunnetusti pitkä.  

Niin kuin yllä kerroimme, kun osuuskunnassa on vähintään seitsemän jäsentä, olet aina työntekijäasemassa suhteessa osuuskuntaan. Palkastasi kertyy silloin myös eläkettä ja olet oikeutettu yhteiskunnan työntekijälle tarjoamiin sosiaalietuisuuksiin.  

Osuuskunnan jäsenenä saat myös aina käyttöösi Y-tunnuksen, jota edellyttävät lähes kaikki Suomessa toimivat yritykset toimiessasi heidän kanssaan yhteistyössä. Halutessasi voit hankkia myös aputoiminimen oman osaamisesi markkinointia varten.  

Lue lisää osuuskuntaan liittymisestä täältä löytyvältä Liity!-sivulta