Liity!

Osuuskunta PPT 
on työosuuskunta, joka on perustettu 1995. Työosuuskuntana toimimme pääasiassa samalla tavalla kuten vuokratyöyritykset. Jäseniä löytyy Helsingistä Ouluun, ja verkko mahdollistaa toimimisen ihan mistä päin tahansa Suomea.   

Tarjoamme vaivattoman tavan palkata osaavia tekijöitä niin yritysten kuin kodin tarpeisiinkin!


Osuuskunta toimii työnantajana ja maksaa palkan sekä hoitaa kaikki työnantajan velvoitteet. Voit ostaa osuuskunnan tarjoamia palveluja täsmätarpeeseen juuri siksi aikaa kuin yrityksenne tai kotitaloutesi tarvitsee. Koska osuuskunnan kulurakenne on kevyt, voit saada kauttamme työntekijän edullisesti.  Kotitalouteen liittyvistä töistä kotitalous saa kotitalousvähennyksen verotuksessaan.

Osuuskuntalaisuudessa on järkeä!


Yritysasiantuntija Jorma Tuukkasen kirjoitus osuuskunnasta Savon Sanomissa 4.4.2019 

Työskentelystä osuuskunnassa

Yleensä osuuskunta hankkii jäsenilleen työtehtävät saamiensa toimeksiantopyyntöjen kautta, jotka osuuskunta sitten välittää jäsenilleen. Toki jäsen itsekin tehdä aloitteen työtehtävästä, ja toimeksiantoja koskevat työ- ja muut sopimukset tehdään aina osuuskunnan nimissä

Allekirjoitusoikeudet ko. sopimuksiin ovat osuuskunnan sääntöjen mukaisesti rekisteröidyillä henkilöillä.


Vähennykset itselle

Osuuskunnassa hankit itsellesi työssä tarvittavat työvälineet ja ja niistä aiheutuvat kustannukset ovat suoraan vähennettävissä toiminnan kuluina arvonlisäveroineen voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.  
työstä laskutettu työtulo ohjautuu lähes kokonaan työn tehneelle jäsenelle, koska osuuskuntamme kiinteät kulut ovat pienet. Osuuskunnassamme  meillä ei ole vuokra- tai pääomakuluja toimistosta, eikä palkattua markkinointihenkilöstöä tms.
- työtä tehdessään osuuskunnan jäsen on aina työsuhteessa osuuskuntaan.
- toimeksiantoihin liittyvä byrokratia, kuten taloushallinto ja kirjanpito (verotus, arvonlisäverot, palkanlaskenta, vakuutukset ym.), hoidetaan osuuskunnan kautta.

osuuskunnan jäsenenä voit vähentää työhösi liittyvät kulut, kuten tietokoneen tai puhelimen.

- pystyt myös markkinoimaan erityisosaamistasi osuuskunnassa aputoiminimen kautta. Osuuskunta hoitaa aputoiminimen rekisteröinnin puolestasi. 
- osuuskunnan jäsenenä pääset perehtymään kustannuspistekirjanpidon ja sisäisen raportoinnin kautta oman toimintasi tuottoihin ja kuluihin. Näin pääset samalla perehtymään myös yritystoimintaan liittyviin asioihin.

Tule mukaan osuuskuntaan! 
 • Suunnitteletko yritystoimintaa ja haluat testata yritysideaasi ja miten siipesi kantavat? Osuuskuntalaisuudesta on erittäin helppo siirtyä eteenpäin yrittäjäksi, jos se tuntuu sinulle jatkossa parhaimmalta vaihtoehdolta.
 • Onko perhetilanteesi sellainen, että osuuskunnan tarjoamat palvelut ovat sinulle sopivia? 
 • Inhoatko taloushallintoon ja yritysverotukseen tms. raportointia koskevia asioita?
 • Haluaisitko työskennellä sellaisessa ammatissa, missä työ on selkeästi kausittaista, eikä ympärivuotinen tai kokopäiväinen yrittäjyys ole mahdollista? 
 • Haluatko hoitaa palkanmaksuun ja arvonlisäveroihin liittyvät velvoitteesi helposti ja lainsäädännön mukaisesti?
Silloin osuuskunta voi olla juuri se sinun juttusi. Osuuskuntaamme kuuluu tällä hetkellä  mm. IT-alan ammattilaisia, kädentaitojen osaaja, eri alojen suunnittelijoita ym. ammattilaisia, kirvesmiehiä, sisällöntuottajia, mainonnan suunnittelijoita, toimittajia, toimistotyöntekijöitä sekä valokuvaajia/kuvankäsittelijöitä ja musiikkipalvelujen tuottajia ym.

Osuuskunnassa toimimisesta löydät lisätietoa esim. täältä löytyvästä oppaastaOsuuskuntatoiminnasta löytyy siis erinomainen vaihtoehto toimintaansa aloittavalle ihmiselle, joka ei kuitenkaan ole valmis syystä tai toisesta päätoimiseksi yrittäjäksi. 

Tässä kiteytettynä faktoja osuuskunnastamme
 • Kun osuuskunnassa on vähintään seitsemän jäsentä, olet aina työntekijäasemassa suhteessa osuuskuntaan. 
 • Osuuskunnan jäsenenä saat käyttöösi osuuskunnan Y-tunnuksen, mikä on edellytyksenä lähes aina toimittaessa yritysten välisissä liiketoimintaympäristöissä. Useat suuremmat organisaatiot käyttävät alihankkijoinaan vain ja ainoastaan Y-tunnuksen omaavia tekijöitä. Pystyt halutessasi hakemaan itsellesi myös aputoiminimen
 • Laskutus tapahtuu aina osuuskuntamme pankkitilin kautta. Meillä on käytössämme myös verkkolaskutusmahdollisuus. 
 • Työntekijäkohtainen rahaliikenteen tulo- ja menoseuranta tapahtuu kustannuspistekirjanpidon kautta.
 • Olemme verkottuneet tietoverkkojen kautta, joten oma sijaintisi voi olla missä tahansa Suomessa. 
      • Osuuskunnan jäsenenä palkastasi kertyy myös eläkettä ja olet oikeutettu yhteiskunnan työntekijälle tarjoamiin sosiaalietuisuuksiin, millä on merkitystä silloin kun elämä kohtelee kaltoin. 
      • Työsuhteista tehdään normaalit työ- ja palkkatodistukset. Osuuskunta hoitaa kaikki työhön liittyvään kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät käytännön asiat, kuten myös työn tekemiseen liittyvät lakisääteiset vakuutusasiat. 
      • Työntekijä voi olla joko osuuskunnan jäsen tai ulkopuolinen henkilö.
      • Voit työskennellä joko kokoaikaisesti tai osa-aikaisesti.
      • Töissä voi olla pää- tai sivutoimisena. Voit siis tehdä samaan aikaan töitä myös toiselle työnantajalle työntekijänä.
      • Voit lopettaa työsuhteesi osuuskunnassa samalla tavalla kuin muihinkin työnantajiin, jos saa itselleen edullisemman työpaikan jostain muualta tai ei jostain muusta syystä voi jatkaa työsuhdetta, kunhan sääntöjen mukainen kolmen vuoden vähimmäisjäsenyysaika osuuskunnassa on täyttynyt (siitä lähtien, kun sinut on hyväksytty osuuskunnan jäseneksi). 
      • Osuuskunta PPT:ssä toimiessasi sinulta peritään puolivuosittain 120 eur suuruinen perusmaksu, jolla katetaan lakisaateisä maksuja (mm. työterveyshuolto ja vakuutukset) sekä muita osuuskunnan hallinnon kuluja. 

      Liity mukaan osuuskuntaamme!

      Löydät osuuskunnan säännöt täältä. Lue ne ensin!

      Osuuskuntaan liityttäessä sinulle kertyvät kustannukset ovat seuraavan suuruisia: 

      - Osuusmaksu 84 eur (liityttäessä)

      - Liittymismaksu 84 eur + ALV24% = 104,16 eur (halutessasi voidaan periä ensimmäisestä palkkiostasi)

      Lisäksi peritään kohtuullinen muutaman kympin suuruinen/kk toimistomaksu, jolla katetaan juoksevat kulut ja otetaan mm. ryhmähenkivakuutus

      Liittymislomake löytyy täältä

      Osuuskunnan hallitus käsittelee uusimmat jäsenhakemukset seuraavassa kokouksessaan.  

      Eikun mukaan Osuuskunta PPT:hen! 
      Kysy lisää!
      Osuuskunta PPT


      Y-tunnus 1026465-9